Finely Ground Pork Blended with Pounded Asian Spices Served with Lettuce, Mint Leaves and Crushed Peanuts. Accompanied with Rice Paper: Nem Nuong (Nem nướng) is grilled meatballs, usually made of seasoned pork. Often reddish in color due to food coloring additive and with a distinct taste, grilled on skewers like kabobs.
Nguyên liệu:
- 1 kg thịt đùi nạc
- ¼ kg mỡ lưng ( xay nhỏ )
- ¼ thìa súp bột nổi ALSA
- ½ thìa súp bột khoai
- ½ thìa súp muối diêm
- ½ thìa súp nước mắm ngon
- ½ thìa súp đường
- ½ thìa súp nước hành tây
- 1 thìa súp dầu ăn
Cách làm:
- Thịt nạc lựa miếng thịt đỏ hồng , lấy ngón tay ấn vào miếng thịt thấy có sức đàn hồi là miếng thịt ngon , khi làm nem sẽ được dai và dòn . Nhờ người bán xay dùm 3 lần để về nhà khỏi mất công xay lại . Máy ở nhà vì không đủ mạnh, khi máy bị nóng sẽ làm thịt bị bở ( không dai )
- Trộn thịt và tất cả các gia vị , nhồi vài lần cho thịt được dai , sau đó vo viên tròn hoặc dẹp tuỳ ý .
- Cho nem nướng trên lò than hồng nướng nem đến khi chín đều.
Vietnamese Noodle Salad "Bún thịt nướng" or "Bún nem nướng": A Vietnamese dish, consisting of grilled pork (often shredded) and vermicelli noodles over a bed of greens (salad and sliced cucumber), herbs and bean sprouts. Also often includes a few chopped up egg rolls, spring onions, and shrimp. Served with roasted peanuts on top and a small bowl of nước mắm.
No comments:
Post a Comment